БСП: Несериозно звучат личните причини за оставката на Бояджийска

  • 08 декември 2016 12:22

  • 3476
  • 0
БСП: Несериозно звучат личните причини за оставката на Бояджийска
© Булфото

Несериозно звучат личните причини за оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска и то след смъртен случай в завода за отпадъци, уволнение на директора и съмнения за проблеми в технологичния цикъл. Оставката на Бояджийска не решава проблемите в завода, заяви пред журналисти в Столичния общински съвет общинският съветник от БСП Калоян Паргов.

Той припомни, че преди дни с колегата си Милка Христова са внесли питане до кмета Фандъкова за начина, по който се експлоатира завода. Най-важният въпрос според БСП е свързан с това дали заводът за механично биологично третиране работи според техническите изисквания на одобрената проектна документация и дали са на лице проблеми с експлоатацията и постигането на зададените по проекта параметри на рециклирани и депонирани отпадъци. От левицата искат да знаят дали количеството депонирани отпадъци надвишава заложените в проекта. Защото целта на този завод не е да бъдат депонирани, а да бъдат рециклирани отпадъците, каза Паргов.

Според него проблемите, свързани със завода за отпадъци са отпреди шест-седем години и са свързани с неговото проектиране, финансиране, смяна на изпълнители, скандали с ЕК. Паргов е на мнение, че сметоизвозването се оскъпява. Плащаме най-скъпо в цяла Европа за сметоизвозване - около 90 - 100 евро за тон. В Прага и Мюнхен цената е около 40-50 евро на тон, каза Паргов. Той подчерта, че с доброволното подаване на оставка и с разменянето на благодарности проблемът не приключва. Очакваме сериозен анализ и отговори, защото това е в интерес на целия град, каза още Паргов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини