Коледа наближава: да върнем Петьо към нормален живот!

  • 08 декември 2016 12:12

  • 7215
  • 1
Коледа наближава: да върнем Петьо към нормален живот!
©

След по-малко от две седмици - на 16 декември, Петър Костов от Добрич ще отбележи своя 28-ми рожден ден. Казваме отбележи, а не отпразнува, защото тази година, за съжаление, той няма да има възможността да изпита истински насладата, която обикновено носи този ден за всеки един човек. Трудно ще приеме личните поздрави, прегръдките и потупванията по рамото на своите приятели. В най-добрия случай само на онези, които го посетят у дома.

Защото от известно време насам Петър изпитва огромни трудности при придвижването си. След двугодишно лутане по различни клиники и в търсене на специалисти, в крайна сметка му е поставена диагнозата „идиопатична генерализирана дистония“. Болест на нервната система, която се изразява с неволеви мускулни контракции и абнормално положение на тялото. Докато някои видове дистонии засягат само определена мускулна група, генерализираната форма засяга няколко от тях.

В момента движенията му са силно затруднени и ограничени, не може да владее и контролира тялото си, трудно му е не само да върви, но дори и да седи седнал. Възможността да извършва самостоятелно всички нормални ежедневни дейности, съпътстващи човешкия живот, са сведени до минимум. За работа и усещането от това да се чувства пълноценен пък и дума не може да става.

Въпреки тежките мигове за младия мъж, семейството и близките му, надежда има, при това не малка. В България е намерен специалист и подходящ екип от неврохирурзи, които да извършат успешно така наречената „дълбока мозъчна стимулация“ – операция, която отдавна е практика в Европа, но у нас не е покрита дори частично от здравната каса.

За да се изправи Петър отново на крака, за да се почувства отново истински пълноценен и щастлив човек и закрачи смело напред към своите мечти, той се нуждае от 80 хиляди лева. Сума, непосилна за него и семейството му. Баща му Коста и майка му Даринка се надяват, че все пак, в навечерието на Коледа, чудо наистина може да се случи и под елхата тази година място ще намери най-ценният подарък, с който могат да изненадат своя син – възможността да изживее живота си нормално.

Сметка:


IBAN: BG59UNCR70001520377784
УниКредит Булбанк
Титуляр: Петър Костов Петров
PayPal - d.mitkova22@gmail.com
Petar Petrov

Телефон за връзка с майката Даринка: 0887 59 82 07

Последвайте канала на

Novini.bg
7215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Choki-Ice

2016.12.08 | 12:43

1
milo

Добави коментар

Водещи новини