Полицейски пункт ще регулира трафика на тежкотоварни автомобили през Силистра

  • 08 декември 2016 11:15

  • 1139
  • 0
Полицейски пункт ще регулира трафика на тежкотоварни автомобили през Силистра
© Булфото (aрхив)

Вече работи полицейски пункт за регулиране на трафика на тежкотоварни автомобили през Силистра. Той се намира на една от входните артерии на града по първокласна пътна отсечка от Шумен.

Целта е да се реши проблемът с тежкотоварните автомобили, преминаващи през града за Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) в Силистра и от там за фериботната връзка през Дунав на румънска територия. Става дума за улица, която е част от републиканската пътна мрежа и по които се стига до ГКПП.

От пролетта на тази година на ден преминават над 170 ТИР-а, 250 леки автомобили и над 1000 души през ГКПП - Силистра. Усиленият трафик създава редица неудобства на живеещите в тази част на града и е необходимо решение за извеждане на трафика от населеното място.

Специално въведеният ограничителен полицейски пост ще спира със светофар всички тежкотоварни автомобили още в района на табелата за вход към Силистра, където да става контролът чрез електронна координация с граничния пункт. Целта е тежкотоварните автомобили да не спират никъде, докато стигнат до ГКПП и митницата. Полицейският пост ще бъде денонощен и ще има постоянна комуникация с ГКПП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини