Икономист: Моментът е добър за влизане в еврозоната

  • 08 декември 2016 09:44

  • 6389
  • 3
Икономист: Моментът е добър за влизане в еврозоната
© Getty Images (Архив)

Аз смятам, че моментът е добър. Страните от Прибалтика се присъединиха към еврозоната в разгара на най-голямата финансова криза – нищо страшно не се случи. Това сямата Георги Табаков, председател на Българския икономически форум.

Той припомни, че първо ни предстои за влезем в "зоната на изчакване":

"Нищо не пречи да бъдем в ERM 2 – това е механизмът, който предшества еврозоната. Някои страни там изкараха по 7-8 години, преди да се присъединят – имам предвид страните от Прибалтика", коментира той пред БНР.

"Така или иначе, българският лев е евро – той почти едно към две е евро. Няма да се промени курсът на българския лев спрямо еврото. А лихвите в нашата много стабилна страна са два пъти до три пъти по-големи от лихвите в еврозоната. Така че хората там плащат за заемите, които вземат, два до три пъти по-малко, отколкото българите в условията на валутен борд", обясни още икономистът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6389 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.08 | 22:57

3
Каква еврозона бе ???? ЕС е на път да си отиде .
РОБЕРТ

2016.12.08 | 22:46

2
Господин Табаков,не знам колко са ви платили тези които са хвърлили око на българския златен резерв за да лъжите така нагло.Не сравнявайте Прибалтика с България защото те излязоха от СССР без една копейка в джоба и за това бяха готови да кандидатстват където и да е само пари да дойдат защото бяха пред фалит.

2016.12.08 | 22:46

1
предателя на българския икономически форум ..леко да ни открехне каква заплата получава и дали ще го боли хея ..дали ще взема заплатата си в лева или евро..и как един дядо или баба с 170 лв .пенсия ..какво ще им остане.след 50 евро за лекарства..честити ви контейнери за боклуци ..мили пенсионери и работещи бедни

Добави коментар

Водещи новини