Съд във Видин ще заседава по иск на наследниците на загиналите при взрива в Горни Лом

  • 08 декември 2016 09:37

  • 1789
  • 0
Съд във Видин ще заседава по иск на наследниците на загиналите при взрива в Горни Лом
© Булфото

Административният съд във Видин ще заседава следобед по иск на наследниците на един от 15-те работници, загинали при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом преди две години. Те претендират за 350 хиляди лева от държавата, съобщава БНР.

Наследници на Петър Попов, загинал при експлозията в завода преди 2 години са предявили претенции срещу Министерството на вътрешните работи, Министерството на икономиката и администрацията на Министерски съвет. Искът е заради неправомерни техни действия и бездействия. През ноември делото беше отложено заради неизготвена допълнителна взривотехническа експертиза.

Още три дела от наследници на жертви на взрива в Горни Лом са заведени в Административния съд. Нито едно от тях досега не е приключило. Исковете са за суми между 100 000 и 400 000 лева. За 13 декември в Окръжния съд във Видин е насрочено друго наказателно дело за взрива в Горни Лом. Обвиняеми са четирима, сред които и собственикът на завода Валери Митков. За смъртта на 15 души подсъдими са също директор в Министерството на икономиката, която е отговаряла за контрола на търговията с боеприпаси, бивш началник на отдел контрол върху общоопасните средства в МВР и служителка по безопасни условия на труда в завода.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини