Родител се оплака, че учителка е забила химикалка в ръката на третокласник (видео)

  • 08 декември 2016 08:12

  • 18609
  • 0
Родител се оплака, че учителка е забила химикалка в ръката на третокласник (видео)
©

Родител на третокласник обвинява учителка във физически и психически тормоз срещу сина му. По думите му тя обижда децата и ги заплашва с кървави катастрофи и отрязани глави. Дори е забила химикалка в ръката на сина му.

Директорът на СОУ "Димитър Матевски" в Пловдив защити началната учителка Валентина Исаева. „Тя е добър учител. Нямаме други сигнали срещу г-жа Исаева. Това е типичен случай на набеждаване. Детето дойде от друго училище и там е имало проблеми с него. Проблемно е и поведението на детето в клас, което поставя в риск останалите деца“, каза директорът в ефира на БТВ.

Сигналът е подаден в Агенцията за закрила на детето в Пловдив. Прави се проверка.

Директорът сподели, че не иска да се разделя с учителката. „Вече два пъти бяхме обявявали конкурс за начален учител, но не се яви никой. Г-жа Исаева е пенсионерка, но е с дългогодишен опит и единствено тя се отзова. Сега е обявен нов конкурс за мястото, но ще е хубаво да се изчака поне края на учебната година“.

Самата Валентина Исаева също коментира случая. „Аз бях шокирана от обвиненията. Сериозен преподавател съм. Държа да има дисциплина, защото смятам, че само така ще има резултати. Колежката ме предупреди, че родителя създава проблеми и да внимавам. Детето постоянно ръчка и закача, бута столове. Аз се опитах да проведа разговор с него. Категорично отхвърлям обвинението, че съм забила химикалка в ръката му“. Но признава, че е изпуснала химикалка, която го е одраскала по ръката. Тя отрича и обвиненията за заплахи с кървави катастрофи.

Родителите на други деца от клас също защитиха класната и подчертаха, че тя е единствения преподавател, който се опитва да наложи ред в класа и да има по-добри резултати.

Класната се закани да съди родителя за тези обвинения.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини