Не избраха нов началник на отбраната (обновена)

  • 07 декември 2016 20:18

  • 7663
  • 0
Не избраха нов началник на отбраната (обновена)
© Булфото (архив)

Редовно заседание на Съвета по отбрана към министъра на отбраната се състоя днес в Министерството на отбраната.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. На съвещанието са били разгледани и приети резултатите от консултациите с НАТО по пакета за Цели за способности по колективната отбрана за България. На заседанието е бил разгледан и рапортът на началника на отбраната генерал Константин Попов за освобождаване от заеманата длъжност и освобождаване от военна служба.

Пред членовете на Съвета по отбрана генерал Попов е отбелязал, че изборът на нов началник на отбраната е от изключително важно значение и трябва да се разглежда в контекста на ролята на началника на отбраната и Щаба на отбраната при функционирането и изграждането на Българската армия и Въоръжените сили, за което е необходимо да се търси широко и разумно съгласие.

Вицеадмирал Емил Ефтимов е предложен за шеф на отбраната, пък върди в. Труд. Досега той бе един от заместниците на подалия оставка Константин Попов. Ефтимов е от Варна, завършил е ВВМУ “Н. Вапцаров”, след това военноморска академия в Санкт Петербург, специализирал е във Военноморския колеж в Ню Порт, САЩ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини