Съдят 21-годишен шофьор, убил дете на пътя

  • 07 декември 2016 16:23

  • 1441
  • 2
Съдят 21-годишен шофьор, убил дете на пътя
©

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на дете.

Обвинението срещу Благовест Н. е за това, че на 13.08.2015 г., около 22:30 часа в гр. Ловеч, зад хотел „Ловеч“, при управление на лек автомобил „Алфа Ромео”, нарушил правилата за движение: като водач на МПС не се движел възможно най-вдясно по платното за движение и превишил максимално разрешената за населено място скорост на движение от 50 км./ч., като се движел със скорост от 73,84 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Габриела Г. на 11 години - престъпление по чл. 343, ал.1, б., вр. чл. 342, ал.1 от НК. На 13.08.2015 г., около 22:00 часа група приятели се събрали, напазарували от магазин и решили да отидат някъде, където могат да спрат колите и да си говорят.

Избрали това да е до алеята на космонавтите. Пръв потеглил обвиняемият с лек автомобил „Алфа Ромео“, а след него тръгнали другите два автомобила, като колите се движели в колона, минали по транспортния мост и завили по ул. „Осъмска”.

Точно под козирката на хотел Ловеч на пътя изтичало дете, но обвиняемият не могъл да реагира и ударил момичето, в резултат на което, то отскочило и паднало на земята. Пострадалата била откарана веднага в болницата, където не след дълго починала. Момичето заедно с родителите си било на тържество в ресторанта на хотела.

Заедно с друго момиченце от тържеството излезли навън да си купят вафли, без да се обадят на родителите си, като възнамерявали да се върнат бързо. Когато тръгнали да пресичат пътното платно се появила „сребриста кола”, която ударила едното дето.

Гледайки какво се случва, другото дете било бутнато от следващата кола, но с помощта на минувач успяло да стане и да отиде в ресторанта, за да съобщи за случилото се.

Лошата новина бързо се разнесла и гостите на тържеството излезли на улицата и започнали да се саморазправят с водачите на двата автомобила. На мястото на инцидента пристигнал патрул на МВР, като тълпата се нахвърлила и срещу него. Афектирани от пътния инцидент, хората обърнали двата автомобила нагоре с колелата и нанесли щети и на патрулния автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.09 | 07:05

2
а бойко курвата когаааааааа..
Боев

2016.12.09 | 07:05

1
Още нее ли избягал зад граница както другите убйци?

Добави коментар

Водещи новини