Румен Петков: Спекулацията по темата за бежанците трябва да спре

  • 07 декември 2016 15:13

  • 1884
  • 4
Румен Петков: Спекулацията по темата за бежанците трябва да спре
© Булфото (архив)

Настояваме да се спре спекулацията с темата бежанци.

Това каза в Плевен заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в на пресконференция, цитиран от БТА. Той изрази удовлетворение, че "ПГ на БСП практически подкрепи искането ни Народното събрание да намери обща солидна национално отговорна перспективна позиция по проблема за бежанците". Тази позиция трябва да бъде общ акт или поне въпрос на максимално съгласие, защото има среща на върха на ЕС и там нашето убеждение е, че министър-председателят трябва да отиде с ясен мандат, мотивиран не от предизборна ситуация, а да бъде българската позиция, допълни Петков. Позиция, която няма да бъде преосмислена, независимо от предстоящите парламентарни избори, защото ние считаме, че този парламент е изчерпал общественото доверие, уточни той.

Поставяме въпроса и за бъдещето на проекта "Белене" и се надяваме, че ще постигнем обща подкрепа в парламента, каза още Петков, като припомни, че са посочили, че има инвеститорски интерес за него. "Много е важно в преговорите българските институции да могат да защитят българския обществен и национален интерес - да е ясно на потенциалните инвеститори, че това не е конюнктурен, предизборен ход, а е национално отговорна позиция на българския парламент, с която ще гарантираме изграждането на проекта "Белене", посочи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Днес той участва в заседание на Инициативен комитет, учреден от община Плевен, за честване през 2017-а на 140-годишнината от Плевенската епопея.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1884 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.13 | 18:55

4
ПИЯНИЦА !ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ,А ПРЕСТЪПНИЦИ,НЕЗАКОННО ПРЕМИНАЛИ ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА !

2016.12.13 | 18:55

3
Фикс идеята на Гоце и сие: Белене

2016.12.13 | 18:55

2
Продължавайте да ги приемате! Скоро ще ни принудят да емигрираме!

2016.12.13 | 18:55

1
мършо крадлива, ми то вие я правите тая спекулация

Добави коментар

Водещи новини