Найден Зеленогорски: Заслужава си да положим усилия

  • 07 декември 2016 13:46

  • 1548
  • 4
Найден Зеленогорски: Заслужава си да положим усилия
© Булфото

На мен ми се струва, че в рамките на този парламент на този етап е доста нереалистично да има ново правителство, но ние ще положим усилия, заяви в Плевен Найден Зеленогорски.

Вчера започнахме разговори с ГЕРБ, ще ги продължим, в момента в който ни бъде връчен мандат, уточни той. "Мислим, че това усилие си заслужава, защото България е изправена пред огромни предизвикателства и едно безвремие от порядъка на 6-7 месеца с няколко правителства - предимно експертни, служебни - слаби правителства, които трудно биха могли да отговорят на една кризисна ситуация, която е възможно да се случи по линията на мигрантската криза", прогнозира Зеленогорски.

"Ако бъде направено такова усилие, това означава, че ще може да се промени Изборният кодекс, по отношение на максимално приближаване на изискванията на хората след референдума - само че да се променя кодексът за един-два месеца, резултатът ще бъде лош", смята той. "Ние подхождаме отговорно към тази конституционна възможност. Предполагам утре или вдругиден ще има заседание на ПГ и ще вземем решение и ще продължим напред. Ако реализираме мандата, политически лица няма да влизат в бъдещо правителство. За нас по-важното е да няма лоши последствия за държавата, затова предлагаме програмно, експертно правителство, с ясен мандат, с 10 ясни неща, които трябва да свърши в рамките на конкретен срок", посочи още Зеленогорски. Не ми се струва, че краят на март или началото на април, е време за едни предсрочни избори, и то по стария Изборен кодекс, което още повече ще създаде напрежение като следствие от референдума, заяви Найден Зеленогорски, цитиран от БТА.

В Плевен днес той участва в първо заседание на новоучредения от кмета Георг Спартански Инициативен комитет за честване през 2017-а на 140-годишнината от Плевенската епопея.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1548 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.08 | 00:37

4
Зеленогорски - Соросоиден БОКЛУК слуга-духльо
ЦДСД

2016.12.07 | 22:05

3
САМО ТОЗИ НА СНИМКАТА И МиТОДИТУ АНДРЕЕВ НЕ ЗНАЯТ КОЛКО СА ПРОСТИ. А ТОВА СИ Е ЛИЧНА ТРАГЕДИЯ.

2016.12.07 | 22:05

2
Що не го духаш
Choki-Ice

2016.12.07 | 20:58

1
Izverg

Добави коментар

Водещи новини