Прокуратурата иска по-тежки присъди по делото "Червеи"

  • 07 декември 2016 12:23

  • 2332
  • 0
Прокуратурата иска по-тежки присъди по делото "Червеи"
© Булфото

Прокуратурата иска бившият началник на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов да бъде осъден на две години условно по делото за незаконни подслушвания. Съпроцесник на Костадинов е бившият председател на СГС Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в. Същото наказание прокуратурата иска и за нея. Днес Апелативният съд заседава за последен път по процеса.

Янева беше осъдена на първа инстанция на една година условно с три години изпитателен срок по делото "Червеи", затова че е разрешила специални разузнавателни средства с обект "информационния масив на МВР", надхвърлящи като продължителност максимално позволения от закона срок. Костадинов бе наказан само с глоба от 3000 лева.

Защитата на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в смята, че СГС не е взел предвид всички доказателства и показания на свидетели, когато е постановил присъдата си и поиска оправдателна присъда с мотива, че тя не е действала умишлено, предаде БТА. Според адв. Трендафил Трендафилов Янева е била подведена, освен това спецификата на работа на председателя на СГС предвижда той да подписва около 30 на сто от СРС в България.

Адвокатът на Костадинов - Людмил Рангелов, не е съгласен с начина, по който първата инстанция тълкува доказателствата. Той смята, че не са събрани преки доказателства, които да потвърдят повдигнатите обвинения. Събраното от разследващите са само косвени данни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини