Харесайте facebook страницата ни

Животновъдите си поделят близо 38 млн. лв.

© Булфото (Архив)

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изплати близо 38 млн. лв. втория транш от субсидията по схемите за обвързано с производството подпомагане за животни.

През октомври бяха извършени авансови плащания в размер до 70% от средствата, а сега се превеждат останалите 30% субсидии за отглеждането на животни по схемите за директни плащания.

12 511 земеделски стопани, отглеждащи крави, 8 533 собственици на кози и овце, както и 289 фермери, които гледат биволи, получават подпомагане по схемите за обвързана подкрепа.

Близо 29 млн. лева е общият размер на изплатените средства по схемите за обвързано подпомагане за млечни крави (СМК), за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници (СКЮ) и за обвързано подпомагане за млечни крави и/или месодайни крави под селекционен контрол (ЕЖСК).

По Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки (ДПЖ) и Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки или кози-майки под селекционен контрол (ДЖСК) субсидията е в размер на близо 7 млн. лева Животновъдите, които отглеждат биволи, получават близо 2 млн. лева.
 

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
(гост)
07.12.2016 | 11:55

Mалее, колко Мерцедеси ще бъдат купени с тези пари !

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар