Харесайте facebook страницата ни

Задържаха българка за трупа във фризер в Атина

Българската полиция задържа на 15 ноември 49-годишната Анелия Александрова от Варна, която е обвинена за убийството на 63-годишния си бивш съпруг Василис Кокинис, чийто труп бе открит във фризер в атинското предградие „Калитеа”.

Александрова е задържана на българо-румънската граница заедно с 14-годшня си син в опит да избяга от страната, предаде Нова Телевизия. Припомняме, че жестокото престъпление бе разкрито през 2015 г., когато труп на мъж бе намерен във фризер в апартамент в атинското предградие „Калитеа” от съдебен изпълнител. Той бе влязъл в апартамента с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българката, която живеела в него.

Гръцкият гражданин, пенсиониран моряк, бил поставен във фризера с вързани ръце и крака, а устата му била запушена с тиксо. По стените на фризера имало кръв. Според съдебния лекар жертвата е била за повече от една година във фризера. За да бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта, тялото трябваше да бъде размразено. В процеса на разследване стана ясно, че убийството има пряка връзка с парична сума в размер на 230 000 евро, които изчезнали. Парите били внесени в банкова сметка на непълнолетния син на двойката от бащата на жертвата и дядо на детето, който междувременно починал. Двамата родители били сътитуляри на сметката. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето за България. По същото време братът на жертвата информирал полицията за изчезването на 63-годишния мъж. Според източници двойката се разделила около три месеца преди изчезването на мъжа.
 

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар