Нашенец, обвинен за компютърни престъпления, ще бъде екстрадиран в САЩ

  • 06 декември 2016 15:53

  • 1410
  • 1
Нашенец, обвинен за компютърни престъпления, ще бъде екстрадиран в САЩ
©

Апелативният съд във Варна допусна екстрадицията на Красимир Николов /44 г./ в САЩ, където е обвиняем за компютърни престъпления, измама по електронен път и банкова измама, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Според обвинението престъпленията са извършени от ноември 2015 година до септември 2016 година. Николов заедно с други хора е участвал в сложна международна схема за електронно прехвърляне на пари от онлайн банкови сметки, като са пострадали голям брой граждани на Америка. Престъплението е ставало чрез кражби на идентификационните данни за влизане в банковите сметки. За банкова измама законът в САЩ предвижда наказание до 30 години затвор.

Според Апелативния съд престъпленията, за които българинът е обвинен, не са политически, военни, не са погасени по давност и за тях Николов не е съден задочно. Няма опасност той да бъде преследван по етническа, религиозна, расова или друга причина, нито да бъде подложен на мъчения или изтезания. Решението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боев

2016.12.09 | 18:33

1
Де късмет и унас такива присъди за измамници,че много се навъдиха.

Добави коментар

Водещи новини