Учени обясниха защо ястията на мама са най-вкусни

  • 06 декември 2016 14:52

  • 23282
  • 1
Учени обясниха защо ястията на мама са най-вкусни
© Getty Images/Guliver

Британски учени обясниха защо ястията на мама винаги ни се струват най-вкусни. Причината е, че те са приготвени с любов, пише в. "Дейли мейл", цитирано от БТА.

Изследването е било поръчано от английската фирма за замразени храни. То установило, че 58 процента от участниците в експериментите намирали храните за по-вкусни, когато са сготвени с търпение и любов.

Доброволците за тестовете били разделени на две групи, на които била сервирана една и съща коледна вечеря, но в съвсем различна обстановка. Eдните консумирали храната в празничен декор, като им било съобщено, че ястията са били приготвени от вещи майстори по специални домашни и семейни рецепти. На втората група били предоставени същите блюда, но в много по-спартанска обстановка и без никакви обяснения. След консумация участниците трябвало да дадат вкусова оценка на сервираните неща. От получените данни станало ясно, че първата група била убедена, че храната е била по-вкусна и дали оценка 4,3 по петобалната система. Втората група я оценила значително по-ниско 3,4!

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Choki-Ice

2016.12.07 | 17:55

1
zashtoto si e puskala sramnite kosymcheta ot ahuscheto vytre

Добави коментар

Водещи новини