Столтенберг: НАТО приветства всяко успокояване на тона от страна на Русия към САЩ

  • 06 декември 2016 14:02

  • 3402
  • 5
Столтенберг: НАТО приветства всяко успокояване на тона от страна на Русия към САЩ
© Getty Images/Guliver

Приветствам всяко успокояване на тона, това би могло да бъде първа стъпка към по-добър диалог. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред журналисти по повод изявленията на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 след избирането на новия държавен глава на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Важно е какви действия ще наблюдаваме от Русия. Не искаме нова студена война, целим по-конструктивни отношения с руската страна, добави Столтенберг. Една от причините да искаме да разговаряме с Москва е да обсъдим въпросите, по които мненията ни се разминават, посочи той. По неговите думи е важно повишаването на прозрачността и предвидимостта в отбранителната област да бъде постигнато с прилагането и подобряването на съществуващите механизми.

В отговор на въпрос Столтенберг поясни, че намирането на решение по въпроса с Кипър не е предварително условие за повишаването на сътрудничеството между ЕС и НАТО. Силно подкрепям усилията под егидата на ООН за постигането на решение за острова, все още е рано да се каже дали ще има успех, посочи генералният секретар.

Той съобщи, че на започващата днес в Брюксел двудневна среща на външните министри от пакта основна тема ще бъде сътрудничеството между Европа и Северна Америка. Предвижда се министрите да одобрят 40 предложения за общи действия на ЕС и НАТО в десетки области, сред които са хибридните заплахи и киберсигурността, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3402 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.12.07 | 14:47

4
А от страна на САЩ към Русия що не приветстваш? :)

2016.12.07 | 14:47

5
E SHTO .... SHTOTO E TRETOPOLOVO GOVEDO!

2016.12.07 | 14:46

3
тоя не е ли безработен вече.....
asd

2016.12.07 | 14:46

2
Този педерас нали беше тръгнал на война. Нещо им се подвиха опашките на неолибералите. Добре, че американския народ взе да прозира истината и избраха Тръмп. Тия неолиберали запалиха войни по целия свят. В името на човешките права и мира разбира се. А да не забравяме "демокрацията" .Не могат да управляват богат свят живееш в мир, за това палят чергата на хората за да са бедни, нещастни, да живеят в хаос, несигурност, войни. Упражняват теорията на управляемия хаос.

2016.12.07 | 14:46

1
Този иска да каже в прав текст.че се е насрал до глезените !Педерунгел !

Добави коментар

Водещи новини