София задмина другите градове по образование (видео)

  • 06 декември 2016 11:41

  • 3566
  • 1
София задмина другите градове по образование (видео)
© Novini.bg

Голяма образователна пропаст вече се е отворила между София и останалите градове в страната. Това беше заключението на експертите по време на днешния форум "Бизнесът и образованието- инвестиция за бъдещето на София", предаде репортер на Novini.bg

На събитието присъстваха кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, вицепремиерът в оставка Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, зам.-министърът на образованието в оставка Диян Стаматов, председателят на комисията по образование Милена Дамянова, учители и представители на бизнеса. Всички те бяха на едно мнение, че развитието на науката у нас преминава през засилването на иновациите.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска отбеляза, че основна мисия на Столичната община е София да се развива като модерен и интелиген град. 

"Най-голямата инвестиция е тази в образование", заяви тя.

Фандъкова е убедена, че развитието на новите технологии и приложението им в средното образование са ключови за просперитета на българите.

От своя страна Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник призна, че политиците прекомерно много говорят, но малко правят за образованието.

"Тъй като в образованието инвестициите са дългосрочно, безспорно е, че София е най-развитият град в страната в това отношение. Ако в цялата страна образовнието, технологиите, се развиваха по този начин, щяхме да бъдем една от най-богатите европейски страни", смята вицепремиерът.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник обърна внимание и на нуждата бизнесът да бъде по-активен в решаването на проблемите в образованието. Тук акцентът пада върху дуалното обучение, което дава възможност на учениците да работят, за да се учат на занаят отрано.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.12 | 08:58

1
.. I po obchtinsko kradene

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини