Лагерът в Харманли ще бъде отварян за излизане поетапно

  • 05 декември 2016 17:07

  • 5440
  • 0
Лагерът в Харманли ще бъде отварян за излизане поетапно
© Булфото

Регистрационно - приемателният център за бежанци /РПЦ/ в Харманли поетапно ще бъде отварян за излизане до възстановявянето на нормален пропусквателен режим.

Това съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 при посещението си в центъра, предаде БТА. РПЦ - Харманли бе поставен под карантина с разпореждане преди 2 седмици, след което започна пълен медицински скриниг. Клинично здравите ще могат да излизат. Тези, които не са с притеснителна диагноза, ще продължат лечението си, а тези, които все още не са прегледани, ще могат да излизат при необходимост с придружител, поясни Първанова.

Тя е изпратила писмо до министъра на здравеопазването в оставка, че резултатите от медицинските прегледи досега не показват наличие на епидемиологичен риск. До вчера от общо към 2200 обитатели са били прегледани малко под 700 души. Над 70 са болните от скабиес /краста/, а 8 лекувани от варицела в болница вече са се завърнали. Няма потвърдени случаи на кожна лайшманиоза. Първанова и вицепремиерът в оставка Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. инспектираха дострояването на оградата на центъра и възстановяването на пораженията от бунта в лагера.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини