ВМРО: Реформаторите не могат да съставят кабинет

  • 05 декември 2016 13:08

  • 1681
  • 2
ВМРО: Реформаторите не могат да съставят кабинет
©
Даването на мандат на Реформаторския блок крие много рискове и шансът, нещо да се получи, е минимален. Това заяви в Русе зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, предаде 24 часа. Според него излиза, че заявката на президента от петък вечер се оказа просто една форма за даване на празен мандат, който ще бъде върнат и ще се тръгне към избори, смятат „воеводите“.

Те се опасяват, че вотът ще спре икономическия растеж и ще създаде хаос в държавата. „На първо място, не съм сигурен, че РБ ще може да излезе с единно мнение на собствената си парламентарна група за съставяне на правителство. Групата им е приблизително по равно разпределена между двете отломки от РБ, трудно биха генерирали отстрани и някаква подкрепа, с половината от собствените си гласове“, обясни Искрен Веселинов. Той припомни, че ВМРО е може би единствената парламентарна сила, която бележи сериозен ръст, затова има интерес да отиде на избори и да вземе повече депутати, да тежи повече в парламента.

„Държавата обаче ще заплати за това с 6 месеца хаос, и то само до изборите, после почва ново редене на кабинети, нов хаос в министерства и институции. Ако сега на президентските избори някой се е обидил и иска да накаже народа, какво ще правим догодина – има евроизбори, пак ли ще правим и парламентарни? Затова поехме ангажимента за съставяне на експертен кабинет, с ясно поемане на политическата отговорност“, обясни Веселинов.

Според него обаче, ситуацията изведнъж обаче се е променила, като вина за това според ВМРО имат основно външнополитически фактори, които са с адрес Брюксел и Анкара. „Явно, перспективата „Патриотичният фронт“ да излъчи правителство, или дори да получи мандат, изключително притеснява бюрократите в Брюксел и водещото заплашителна към България политика правителство на Ердоган. „Може би заради това, в рамките на 24 часа, представителите на ГЕРБ завъртяха мнението си на 180 градуса, което не им се случва за първи път, припомни Искрен Веселинов.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.06 | 00:03

2
Деформаторите освен селфи на а*нуси друго нищо не могат да направят 5 смотани партийки с 4% одобрение от лумпени които дори не знаят за кой гласуват от 5-имата лидери

2016.12.06 | 00:03

1
Всички търтеи-политици от всички партии са престъпници, некадърници и крадлива пасмина, докато не бъдат изринати, няма да има реформи, нито повишаване на доходите, нищо. Трябва да си поемат отговорността!

Добави коментар

Водещи новини