Български студент с признание от Немската служба за академичен обмен

  • 03 декември 2016 17:12

  • 2253
  • 0
Български студент с признание от Немската служба за академичен обмен
© Getty Images/Guliver

Мартин Иванов, завършил гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ в Монтана спечели награда на Немската служба за академичен обмен. Той се обучава в бакалавърска програма Мениджмънт онлайн медии във Висшето училище за медии в Щутгард – Германия.

Мартин е тазгодишният чуждестранен студент на годината на училището. Наградата ежегодно се връчва на чуждестранен студент, който се откроява както с особени академични постижения, така и с обществените си и интеркултурни ангажименти, съобщава "24 часа".

Мартин завършва гимназията в Монтана през 2013 година с първи чужд език немски и втори - английски език. От есента на същата година следва във Висшето училище за медии в Щутгард. Практиката си реализира в Бош Пауъртулс в Лайнфелден в отдела за глобален продуктов мениджмънт. Вече е седми семестър и пише дипломната си работа. Като доброволец работи с новоприети чуждестранни студенти, подпомагайки адаптацията им. Като студент-помощник участва в поддържането на техническите инструменти и управлението на базата данни в специалност „Онлайн медии“.

В последния семестър заедно със свои колеги подпомага комуникацията при тридневното въвеждащо мероприятие за първокурсници в неговата специалност. От ноември 2014 година 22-годишният студент е и доброволец в дружество Selfnet, което предлага на членовете си самостоятелна мрежа. В свободното си време Мартин изучава историята на Европа. Вдъхновяват го забележителностите на града, в който учи и на Германия като цяло. През ваканцията обича да е в родината си.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини