32 деца са загинали при катастрофи от началото на годината (снимки)

  • 02 декември 2016 18:13

  • 4130
  • 0
32 деца са загинали при катастрофи от началото на годината (снимки)
© Омбудсман

Само за първите 10 месеца на т.г. при 5 639 пътнотранспортни произшествия са загинали 525 души, а 7 132 са ранени. От януари до октомври 2016 г. при катастрофи са загинали 32 деца, което е повече в сравнение с цялата 2015 г. Ранените малчугани са 1 015. Тази статистика беше представена при откриването на  благотворителна изложба-конкурс „Зимна приказка" в мраморното фоайе на БНР.

Каузата беше подкрепана от омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, посланикът на Словакия, заместник-кметът на София Дончо Барбалов и др. Набраните средства ще отидат при семействата на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

„С тази важна и благородна обществена кауза се опитваме за пореден път да привлечем вниманието на българското общество към страховитата картина и ситуацията по пътищата на нашата страна. Статистиката наистина е смразяваща и няма как да не буди тревога у всеки един от нас", заяви омбудсманът.

В подкрепа на каузата омбудсманът Мая Манолова, председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров, генералният директор на Българското национално радио Александър Велев, началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски и няколко малки художници рисуваха картини на тема „Пътна безопасност".

Още при старта инициативата набра повече от 1000 лева и цял камион плюшени играчки, дарение от „Хиполенд“.
Всеки, който иска да подкрепи каузата може да го направи със закупуване на картичка или карикатура, със запазена детска книжка или играчка до 14 декември на входа на БНР.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини