До май догодина изплащат всички пари на земеделците

  • 01 декември 2016 15:27

  • 3580
  • 0
До май догодина изплащат всички пари на земеделците
© МЗХ

До края на месец май 2017 г. ще бъдат изплатени средствата по всички схеми по директните плащания. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните в оставка Свилен Костов. Той взе участие в дискусия за актуални теми и проблеми в сектор „Зърнопроизводство“. , която се провежда в рамките на събитията под надслов „Земеделие за бъдещето“ по повод „10 години Националната асоциация на зърнопроизводителите“.

Костов поясни, че има изготвен индикативен график, съобразен с натовареността на администрацията в Държавен фонд „Земеделие“, която да подготви, изпълни и извърши плащанията по всички схеми от кампанията по директни плащания.

„В рамките на месец декември 2016 г. ще бъдат изплатени средствата на близо 50 000 бенефициенти по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Плащанията ще бъдат по одобрената индикативна ставка от 19.50 лв., като ще бъдат оторизирани всички заявления, за които са приключили административните проверки“, уточни заместник-министър Костов. ю

Свилен Костов обясни още, че по мерките за необлагодетелстваните райони, средствата ще се платят през януари 2017 г. с доплащане в последните десет дни на април догодина, а плащанията по „Натура“ са планирани за средата на месец март.

„Плащанията за плодове и зеленчуци също ще са в този период, а за протеинови култури ще бъдат в последните 10 дни на отново през март месец", поясни зам.-министърът на земеделието.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини