Бивш руски военен шпионирал за Украйна

  • 24 ноември 2016 11:45

  • 3663
  • 1
Бивш руски военен шпионирал за Украйна
© Булфото

Бивш служител на руския Черноморски флот бе арестуван заради шпионаж, предаде РИА Новости.

Федералната служба за сигурност в Москва обяви, че вчера в окупираното от Русия пристанище Севастопол е задържала капитана втори ранг (звание, съответстващо на подполковник в армията и военновъздушните сили) Леонид Пархоменко. Бившият служител на щаба на Черноморския флот е събирал и предавал поверителна информация по поръчка на военното министерство в Киев. Ако бъде признат за виновен, капитанът може да бъде осъден на 20 години лишаване от свобода.

Новината за ареста на Пархоменко бе коментирана от Кремъл. "Украйна продължава да ни провокира", каза говорителят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Дмитрий Песков

Севастопол се намира на украинския черноморски полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г. след признат само от Москва референдум.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.02 | 01:00

1
за такъв ...до стената ..и куршум ..за да няма и други педали ..а като толкова е искал ..ей му украйна и за захарния на путрошенко да се е хванал..

Добави коментар

Водещи новини