Приключи цялостно саниране на първия жилищен блок в Община Тетевен

  • 22 ноември 2016 19:29

  • 2462
  • 2
Приключи цялостно саниране на първия  жилищен блок в Община Тетевен
©

В понеделник, кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, областният управител Ирена Митева, Консултантът (Строителен надзор) - инж. Иван Георгиев, Инвеститорският контрол - Деница Денева, Председателят на СС „СТРОИТЕЛ“ - Людмил Павлов и Строителят - Любомир Генов, подписаха Констативен акт №15, за установяване годността за приемане на строеж. С това документално бяха финализирани строителните работи по първия жилищен блок в Община Тетевен – „Строител“.

Днес /22.11.2016г./, символично бе прерязана лентата на сградата, а кметът на града каза следното: „С много работа, упоритост и най-вече разбиране както от наша, така и от страна на живущите, успяхме да завършим успешно този етап от санирането на блок „Строител““. Д-р Бояджиева допълни още, че това е поредното доказателство, което показва, че Общината върви в правилната посока.
Хората от блока, в знак на признателност за добре свършената работа, подариха на ръководителя на обекта скромен подарък, за да му напомня за град Тетевен и най-вече за блок „Строител“.  

За да придобие сегашния си облик, по сградата бяха извършени ремонти дейности като: подмяна на дограма (прозорци, врати, витрини и др.), топлинно изолиране на външните ограждащи елементи (външни стени, покриви, подове), цялостен ремонт на покрив и др.  Чрез изпълнението на мерките за енергийна ефективност, се цели осигуряване на по-добри условия за живот на гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. Изпълнението на мерките по програмата ще допринесат за: намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
2462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.23 | 16:07

2
е това ще им остане, във всеки град по един блок и в по-голямите по 2-3 и един милярд ги няма, хората в пустинята построиха цели градове за 100 милярда, а ние неможахме да сънираме по 20 блока в 50 града
БОЛИ МЕ

2016.11.22 | 20:08

1
УЯ

Добави коментар

Водещи новини