Десетки диви животни са се удавили в канал край монтанско село, твърдят ловци

  • 22 ноември 2016 15:08

  • 2213
  • 3
Десетки диви животни са се удавили в канал край монтанско село, твърдят ловци
©

Десетки животни са се удавили през последните три години в канала на ВЕЦ "Орион", който се намира в планината край монтанските села Георги Дамяново и Меляне, съобщиха ловци от дружинката в Меляне.

След като са извадили от канала много трупове на животни, а други са намерили все още живи и са ги спасили, те са подали сигнали до различни екологични организации и до Регионалната дирекция по околната среда и водите в Монтана. Каналът е с дължина 3 километра и широчина около 3 метра.

Дълги години той е бил земно-насипен, но през 2014-та е бетониран от новия собстевник на водноелектрическата централа. От тогава при водопой животните започнали да се подхлъзват в него и да падат във водата. През почивните дни на миналата седмица ловците извадили от канала жива сърна и я пуснали в гората.

Централата е построена през 80-те години на миналия век, а през 90-те е била собственост на известната Веска Меджидиева от кръга "Орион".

Последвайте канала на

Нора Виткова
2213 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.13 | 13:45

3
Ха кажете ми държава има ме ли ? .Всичко е в частни ръце дори и държавата в ръцете на мафията,мутрите и бандитите..Страшно е българино ,юнак и войвода да дойде и да изчисти авгиевите обори и държавата
К

2016.12.13 | 13:44

2
Понежи никой не дава решение на проблема,а само се вайкат ще дам идея да се огради канала с мрежа,да се напавят две три мостчета или да видят американците как са го направили.

2016.12.13 | 13:44

1
А бе тия кръгове няма ли кой да ги разбие бе хора ..Няма ли в тая държава ,хайдути ,воеводи партизани комунисти социалисти ,да се погрижат за тоз див капитализъм на своите съратници богаташи и изедници

Добави коментар

Водещи новини