Деца са изведени от приемно семейство в монтанско село

  • 22 ноември 2016 14:26

  • 2924
  • 1
Деца са изведени от приемно семейство в монтанско село
©

Две момиченца /на 4 и на 15 години/ са изведени от приемното семейство на Будинка Ангелова в монтанското село Крива бара, тъй като има съмнение за насилие и лошо отношение към тях, съобщиха от Областната дирекция за социално подпомагане в Монтана.

С решение на Областният съвет по приемна грижа в Монтана Ангелова е заличена от списъка с приемни родители.

Пред социални работници и психолози по-голямото момиче разказало, че понякога вечер синът на Ангелова - Даниел,- който е пълнолетен, лягал в неговото легло.

По случая е сигнализирана и прокуратурата, която е разпоредила проверка.

От своя страна Будинка Ангелова е подала сигнал до Областната дирекция по социално подпомагане срещу социалната служителка Иванка Каменова от Лом, която я посещавала в дома й, за да се убеди как се гледат децата. Според Ангелова социалната служителка искала пари, за да ги остави при нея. Проверката на социалната дирекция не е потвърдила това и Каменова продължава да работи като социален работник.

В село Крива бара има 13 приемни семейства, а в област Монтана - около 160, съобщиха от Областната социална дирекция. От дирекцията заявиха, че не е вярно, че приемната грижа се е превърнала в бизнес за някои хора в малките селища, където няма много работни места. От дирекцията обявиха, че постоянно проверяват как се гледат децата в приемните семейства и веднага се реагира, ако има сигнали за лошо отношение.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.11.22 | 14:35

1
:D:D:D

Добави коментар

Водещи новини