Кметът на Плевен бе гост на деца в час по предприемачество

  • 21 ноември 2016 21:40

  • 1257
  • 1
Кметът на Плевен бе гост на деца в час по предприемачество
©

Кметът на Община Плевен Георг Спартански бе доброволец в часа на IV "д" клас с ръководител Милена Борисова в училище "Иван Вазов". Малките ученици изучават предприемачество по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, съобщиха от Общината.

Заедно с директора на училището Димитър Митев децата са представили града, който са построили - с обособени бизнес зона, селскостопанска зона, жилищни квартали, сграда на Общината, търговска част, парк. "Авторите" сами установили, че на територията нямало сграда за полицията, за съда, за болница, за басейн, за детска градина и други.

Кметът на Плевен е разказал за своята работа и желанието му да се постигне баланс между приоритетите в различните сфери, както и да се отговори на всички нужди и очаквания на гражданите. Той е отговорил на въпросите на децата - за нови пешеходни пътеки и изкуствени неравности по улиците, за поддръжката на детските площадки, за ремонтите на фасадите на старите сгради, за нова спортна зала.

Деца са заявили, че, ако бъдат избрани за "кмет за един ден" първо биха направили големи международни спортни състезания, ще решат проблема с бездомните кучета и ще изградят нови детски площадки.

В края на часа Виктор от същия клас е подарил на Георг Спартански стихотворението си "Рецепта за успех".

Кметът е поканил децата да му гостуват, за да научат повече за работата на местната администрация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.22 | 08:14

1
смях в залата.Тези деца няма да останат в Плевен.Явно някъде другаде ще стрият този град.В сибир има място.

Добави коментар

Водещи новини