ГЕРБ: Правят се популистки предложения за бюджета и това е опасно

  • 16 ноември 2016 08:20

  • 13223
  • 4
ГЕРБ: Правят се популистки предложения за бюджета и това е опасно
©

Надявам се задравият разум във всички парламентарни партии да надделее, а не популизма, както беше през последния месец. За съжаление вчера станахме свидетели, че само ГЕРБ, РБ и БДЦ подкрепят бюджета. Всички други колеги отказаха да дойдат в комисиите и да дебатираме.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Диана Йорданова, зам.-председател на Комисята по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ. Вчера чухме приказаки, че минималната пенсия трябва да стане 300 лв. Да и ние искаме това. Даже искаме тя да стане 1 300 лв., но това са реалностите. И бизнес, и синдикати казаха, че това е невъзможно. Вчера в икономическа комисия колега от ПФ е казал, че парите за пенсии могат да се вземат от парите за саниране. Ето това е популизъм. Вече се говори за премахване на плоския данък. Колегите от БСП от няколко години повтарят тази тема, но данните показват, че плоският данък е добър за бизнеса. Чрез него се изсветляват доходите и има много повече постъпления в бюджета. Недопустимо е при изготвен бюджет да се предлага коренна промяна на данъчната система. Ако това стане, ще има намаление с близо 2 млрд. лв. в приходната част на бюджета. Ако пленарна зала се подаде на популизма, това ще е изключително опасно за държавата. За нас е ясно, че това е добрият бюджет, изпълнимият бюджет, който ще гарантира спокойствие, категорична беше Йорданова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13223 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Инженера

2016.11.16 | 23:11

4
Ами решението е много просто - СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ и ще има не само за пенсии.

2016.11.16 | 12:11

1
Решението е другаде , а именно в плащане на осигуровките от работодателите.

2016.11.16 | 19:19

3
абе ...в гроб с конкурс по грозота ..ли ги избирате ...за акъл ..и не коментираме..
Неможело!!!

2016.11.16 | 12:11

2
Не може защото сте корумпирани изверги. Като намалите бюджета на МВР от 1 милиард и ... с няколко стотин милиона, съкратите 30% от тюфлеците, ще има и за пенсии и престъпността ще намалее. Защото основната хранилка за престъпността са полицаи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини