Обама и Ципрас коментираха избора на Тръмп

  • 15 ноември 2016 21:02

  • 5684
  • 1
Обама и Ципрас коментираха избора на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Президентът на Съединените щати Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият смята, че има паралели между избора на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за негов приемник на поста и референдума във Великобритания за напускане на Европейския съюз.

На пресконференция с гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли Обама заяви, че световните лидери трябва да вземат под внимание реалните страхове на хората за икономиката, предаде Асошиейтед прес.

Понякога хората просто чувстват, че искат да опитат нещо и да видят дали ще могат да променят нещата, каза Обама.

Президентът обаче изглеждаше скептичен, че "новите предписания, които се предлагат" ще помогнат за преодоляване на раздразнението и гнева, наблюдавани и при двата вота, посочва АП.

Гръцкият министър-председател Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли на свой ред заяви, че не се присъединява към критиките на някои други европейски лидери към Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. По думите на Ципрас Тръмп е показал "агресивно поведение" по време на кампанията, но гръцкият премиер смята, че той ще действа по различен начин, когато заеме поста. Въпреки опасенията на мнозина за възможна радикална промяна във външната политика на САЩ при Тръмп, министър-председателят посочи, че "ние трябва да изграждаме мостове, а не стени", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.11.15 | 23:10

1
Дрън дрън чи пляс. Имам чувството че всички държавници само са учили как да бъдат лицемери. Ципрас а и нашия Борисов от личен опит споделят че то на избори едно се говори ама реално друго се прави после.

Добави коментар

Водещи новини