Гласуват за Чък Норис в Пазарджик

  • 13 ноември 2016 18:08

  • 2844
  • 1
Гласуват за Чък Норис в Пазарджик
©

Избиратели в Пазарджик дават гласа си за Чък Норис на изборите за президент на републиката. Това е форма на протестен вот, при която гласоподавателят дописва името му, показвайки по този начин, че не желае нито един от официално издигнатите кандидати да е победител в надпреварата.

Според гласоподавателят не е достатъчно да се постави знак в квадратчето "Не подкрепям никого", защото тези гласове ще бъдат отчетени като действителни и ще бъдат разпределени между двамата финалисти. Недействителният глас, за какъвто ще се преброи този с името на екшън актьора, няма да отиде при никого.

Припомняме, че протестният вот "Чък Норис" се появи в Пазарджишко на изборите за местна власт през 2015 г. В специално създадена група във Facebook "Чък Норис - кмет на Пазарджик" през есента на миналата година се сговориха няколко стотици граждани, много от които доказаха със снимки на бюлетините си, че са направили именно такъв избор и на двата тура. Групата вече се казва "Чък Норис - президент", а ентусиазмът в нея е далеч по-слаб от първоначалния.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.15 | 13:14

1
Какъв "ум"

Добави коментар

Водещи новини