Гледаме „Марс” от 2033-а

  • 13 ноември 2016 14:30

  • 4875
  • 2
Гледаме „Марс” от 2033-а
©

Минисериалът „Марс” на продуцентите корифеи Рон Хауърд и Брайън Грейзър, работили върху "Аполо 13", и режисьорът Еверардо Гаут от днес е новата тръпка за търсачите на силни телевизионни усещания. Продукцията е комбинация от научно-фантастичен сюжет, примесен с документални кадри - 100 часа суров материал, плюс коментари на експерти в космическите изследвания, съобщава „Стандарт”.

Студийните кадри са заснети в Будапеща, а документалните са правени на локации на космодрумите в Казахстан и Кейп Канаверал, Флорида, както и в офисите на Space X в Хоторн, Калифорния. "Марсианските" екстериори са снимани в Мароко, а голяма част от кастинга е правен във Великобритания и във Франция.

Историята в "Марс" започва през 2033 година, подобаваща на планирания проект от НАСА през 2020-а с цел изследването на Големия каньон на Марс и бъдещите планове за експедиции с екипаж на НАСА и компанията Space X. Космическият кораб "Дедал" пътува към Червената планета с 6-членен международен екипаж, който предприема експедиция с цел трайно установяване.

Дали дестинацията е еднопосочна, ще реши екипажът, на когото му предстои изпитанието. Ед Гран (Оливие Мартинес) е изпълнителен директор на Mars Mission Corporation и наподобява Илон Мъск (Space X). Бен Сойър (канадският актьор Бен Котън) е командният пилот на експедицията. Сунг и Джун Сунг (Хана Джихай) са корейските сестри близначки, които са героините в центъра на сюжета, представители на Jax (Японската космическа агенция). Робърт Фуко (Сами Ротиби) е от Африка, Амели Дюран (Клементин Пойдатз) е от Европейската космическа агенция, а Марта Кеймън (румънската актриса Анамария Маринка) е руският учен. Общият им интерес има и финансови, и политически измерения. Суперпродукцията на National Geographic Channel беше представенa за първи път на изложението Комик кон в Сан Диего. "Нощта на отличниците, бъдете леко луди" - това бе темата на партито на покрива на Соламар хотел.

На фона на изображението на Батман в светлините на града, актьорите от минисериала, представители на NatGeo, журналисти и местни гости присъстваха на презентация, изнесена от научните експерти футуролози - Стивън Петранек, автор на книгата "Как ще живеем на Марс", вдъхновила сериала, Ерън Сейгърс - водещ и редактор на сайта Blastr.com, Бет Филипс - експерт психолог от компанията по роботика Старкон.

Последвайте канала на

Novini.bg
4875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.14 | 00:20

1
по-важно е дали има вятър на Луната...
режисьор

2016.12.08 | 08:08

2
Така гледхаме и кацането на луната

Добави коментар

Водещи новини