Ангел Джамбазки: Подготвя се поредната циганска привилегия

  • 17 декември 2011 10:41

  • 10494
  • 25
Ангел Джамбазки: Подготвя се поредната циганска привилегия
©

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки поиска изтегляне на законодателните предложения за улесняване на гражданската регистрация.

Ппредложенията, направени преди дни, са на депутатите Мая Манолова от БСП и Милена Христова от „Евророма".

В писмо до двете депутатки от левицата Джамбазки твърди, че въпросните предложения на практика облагодетелстват циганите, които са се самонастанили или живеят в незаконни постройки.

Според предложението на БСП и „Евророма" адресна регистрация и лични карти вече ще могат да се издават дори само с бележки за платени сметки за ток и вода и т.н., с които лицето удостоверява, че живее на даден адрес.

Досега ако гражданин желае да смени своя адрес или да регистрира такъв, трябва да представи редица документи, сред които нотариален акт за собственост на имота, договор за наем, нотариално заверена декларация за съгласие на собственика на имота.

В мотивите към законопроекта на двете депутатки се посочва, че това създавало проблем за циганите, които живеят в квартали, в които над 80% от сградите са незаконни. В писмото си Ангел Джамбазки пише: „Любопитно е как, по направеното предложение на БСП и „Евророма", ще се установява кой е платил сметките. Нищо чудно да станем свидетели на това как на един адрес се регистрират по 100 души с пет сметки за вода и също толкова - за електричество, които се препредават един на друг".

„Това означава, че всеки, който ти плати сметката за ток, може законово да се регистрира в собствения ти имот без съгласието на собственика. Абсурдно е една квитанция да дава права на едно лице, каквито има и собственикът", твърди заместник-председателят на ВМРО.

„Ако предложеният проект бъде приет и добие силата на закона, то какво ще спре самонастанилите се цигани, регистрирани по постоянен адрес в имот частна собственост, да поискат да го придобият по давност?", пита още Джамбазки.

Според него крайно време е държавата и законодателите да престанат да правят подаръци и реверанси на циганите и да насочат усилията си към това как да ги накарат да работят и да учат.

„Ние от ВМРО смятаме, че с този законопроект се дава път на поредната циганска привилегия", завършва писмото си заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Последвайте канала на

Весела Найденова
10494 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
ааа

2015.02.13 | 14:24

25
Джамбазки е прав!!!
Az

2015.02.13 | 14:24

24
САМО и ЕДИНСТВЕНО националисти ще стегнат държавата и ще я върнат на българите ! Нито БКП , нито ГРОБ нито СРС никой няма пръста да си мръдне за нас ! Народа прост , затова избира мутри и комунисти и секакви продажни циганофили ! Чалгата и комунизъма ни разкатаха ! Щото народа е Прос с главна буква и без т накрая ! Мнооо прос ! Самоунищожаващ се народа , изчезващ !
хер

2015.02.13 | 14:24

23
Само Сидеров и някой други нац.организации ще оправят гнусните цигани ,а тази Мая е толкова проста че може с простотиите си да шашва само елентората си.
N

2014.04.20 | 16:51

22
На тея цигани единствената им привилегия трябва да бъде да са първи за газовата камера и след това на сапун.
за Витков!

2014.04.20 | 16:51

21
Мога да кажа само ,че се гордея ,че гласувах за него на местния вот!
kiro

2014.04.20 | 16:50

20
raboti, angele v teb ni e vqrata
реалист

2014.04.20 | 16:49

19
Българският етнос е първият,който ще бъде дезинтегриран и разпилян по света в нашето съвремие. Това е така ,защото нашата имунна система, като националност е ликвидирана от десетилетия геноцидна политика. След това тази съдба очаква повечето европейски държави ако не се усетят и не намерят начин да се противопоставят на новият световен ред.Кой стои зад него сами си отговорете,ако не можете,четете!
kokorko

2014.04.20 | 16:49

18
Aми те циганите български закон ги не лови. Те си имат държава в държавата(царство),начело с цар Киро,имат си собственни закони и съд който работи по тях (мешере),говорят си на собствен език,собственни обичаи,които често са в разрез със културата на приемната държава ,етническа специализация-джебчии,тарашори(в миналото конекрадци).Като им се предложи работа ,то не трябва да е много "уморителна "и да дава шанс се нещо да се крадне: я санитар в болница,я общ работник в склад я съгледвач в "чистотата".Презират и мразят българите наричат ги "гаджо"(защо ли звучи като гяур или гой) или "дас"(което значи роб). Е и как я виждат управниците тая "интеграция",като никаде по света не е сполучила. Ние не можем да ги интегрираме,затова може би те нас..........
666

2014.04.20 | 16:48

17
Интеграция означава интегрираният да има всички права и задължения на средата в която се интегрира,евентoалното приемане на горният закон би довело до придобиване на права,каквито не притежава никой в интеграционната среда ,тоест не става дума за интеграция а за бонификация !
123

2011.12.19 | 11:43

16
Циганска държава

Добави коментар

Водещи новини