Учени протестираха в Деня на народните будители (снимки)

  • 01 ноември 2016 15:21

  • 6622
  • 2
Учени протестираха в Деня на народните будители (снимки)
© Булфото

В Деня на народните будители, учени от БАН и от Селскостопанска академия протестираха с шествие. Протестът е под наслов: "Искаме ли да имаме наука в България".

Шествието с искания за достоен труд и заплащане е организирано от двата синдиката в академиите - КНСБ и КТ "Подкрепа" и започна от сградата на БАН.

Учените преминаха по булевард "Цар Освободител" до сградата на Министерството на образованието и науката (МОН) и Министерския съвет (МС) на площад "Независимост". Там връчиха декларация с исканията на работещите в двете институции.

Научните работници преминаха по "Дондуков" и "Васил Левски" да паметниците на Васил Левски и братята Кирил и Методий.

Пред двата паметника те поднесоха венци и цвета.

На финала представителите на шествието връчиха исканията си и в деловодството на Народното събрание, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6622 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.02 | 23:40

2
БАН и МОН са вековните шпионски централи на Кремъл! Едните "научно" доказват, че не сме българи, а "славяни"! Другите, от малки ни превръщат в шизофреници-хем сме българи, хем сме "славяни"! А според Радев, Каракачанов и Цачева, сме 16-та Република на СССР!
гост

2016.11.01 | 15:59

1
Доста протести станаха,и доста от протестиращите не искат протеста им да се смята за политически.Защо?Може би от страх.Но е видно че исканията им трябва да се решат от политици,а след като не се решават,редно е да си ходят.

Добави коментар

Водещи новини