Средиземноморските екосистеми са застрашени от промени

  • 28 октомври 2016 20:04

  • 2862
  • 1
Средиземноморските екосистеми са застрашени от промени
© wikipedia

Температурите в Средиземноморието са с около 1,3 градуса Целзий по-високи от стойностите им между 1880 г. и 1920 г., докато в останалата част от света са със средно 0,85 градуса Целзий по-високи в сравнение със същия период.

Като се има предвид, че екосистемите в Средиземноморския басейн осигуряват на многобройно население храни, питейна вода, защита срещу наводнения и складиране на въглероден диоксид, евентуално повишаване на температурите би имало драстичен ефект, предупредиха учените.

Страните, подписали споразумението за климата от Париж през декември миналата година., стигнаха до консенсус относно необходимостта повишаването на температурата на нашата планета да бъде ограничено до 2 градуса Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха.

Климатолозите направили симулации на различно покачване на температурите в бъдеще, анализирайки последствията върху растителността, и направили сравнение с еволюцията на климата през последните 100 века.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ФИЛАНКИШИЯТА

2016.10.29 | 15:43

1
ИЗВРАТЕНОТО ЧОВЕЧЕСТВО СЕ НАМЕСВА В РАБОТАТА НА ВСЕЛЕНАТА! Какво търсите там,идиоти! От алчност,повредихте планетата земя,и сега си хапите гъзовете!

Добави коментар

Водещи новини