Престъпник нападна с брадва полицаи в Бойчиновци, потроши патрулката

  • 28 октомври 2016 12:50

  • 14208
  • 2
Престъпник нападна с брадва полицаи в Бойчиновци, потроши патрулката
© Булфото

Полицаи от участъка в град Бойчиновци са обезвредили опасен престъпник, който ги нападнал с брадва и разбил стъклата на служебния им автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 1.30 часа през миналата нощ полицаите получили сигнал, че криминално проявеният и осъждан многократно Антон А. /42 г./ от село Кобиляк в община Бойчиновци е отишъл в дома на съселянина си Живко К. и го е заплашил с брадва. При пристигането на полицейския патрул нападателят избягал към дома си. След като спрели служебния автомобил пред дома на Антон А., двамата дежурни полицаи били нападнати от него с брадва и от сина му Атанас А., който бил въоръжен с дървен кол.

Нападателите разбили стъклата на полицейската кола, но благодарение на големия си опит дежурните полицаи не пострадали при схватката. След нападението Антон и Атанас се барикадирали в дома си. При опит да избяга през покрива на къщата Антон бил задържан. Прокуратурата е издала мярка за задържането му за 72 часа, след което от съда ще бъде поискана постоянна мярка за задържане. Атанас е успял да избяга и в момента се укрива.

Антон А. е бил пуснат от затвора ден преди да отиде в дома на съселянина си и да го заплашва. Той е излежал поредната си присъда от три месеца затвор, издадена му за опит за подкуп на полицаи. Срещу него и сина му е заведено досъдебно производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дали не са

2016.10.29 | 08:18

2
мангусти -паразити спонсорирани от държавата????

2016.10.29 | 08:18

1
Мръсна папалач циганска! Да е....ба циганската ви м.....на!

Добави коментар

Водещи новини