Закопчаха мъж, участвал в телефонни измами

  • 28 октомври 2016 12:08

  • 1464
  • 0
Закопчаха мъж, участвал в телефонни измами
©

Полицията в Разград задържа 26-годишен мъж от русенското село Полско Косово за участие в схема за телефонни измами, съобщават от Областната дирекция на МВР. Мъжът е хванат с две найлонови чанти, съдържащи пари в различни валути и златни накити. Установено е, че лицето е изпратено в Разград по поръчение на негов "шеф", за да събере хвърлени от балкони пари и вещи от осъществени телефонни измами на територията на града.

Задържаният твърдял, че не познава самия "шеф", с него комуникирали само по телефон. В 14.30 часа на 27 октомври е бил насочен на адрес по ул."Бели Лом", откъдето взел една найлонова чанта, хвърлена от балкон. В заблуждение, че участва в провеждането на полицейска операция по задържането на телефонни измамници е била въведена 65-годишна жена, която събрала сумата от 12 000 лева и златни накити, общо на стойност около 15 000 лева. След това мъжът бил изпратен на адрес по бул."Княз Борис", за да събере друга такава хвърлена торба. По направена уговорка с мним служител, 71-годишната разградчанка изхвърлила найлонова чанта през балкона си, в която събрала сумата от 1600 лева и златни накити, общо на стойност около 2500 лева. До установяването й от полицейските служители, потърпевшата все още е била в заблуждение, че е помогнала на полицейските служби.

Няма данни задържаният да е криминално проявено. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Районна прокуратура - Разград. Работата по разследването на престъпленията продължава, допълват от ОД на МВР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини