Шефът на МИ6: Не бих наел Джеймс Бонд

  • 27 октомври 2016 14:21

  • 5574
  • 1
Шефът на МИ6: Не бих наел Джеймс Бонд
© Getty Images/Guliver

Ако съществуваше наистина, Джеймс Бонд нямаше да бъде нает на работа в британската служба за външно разузнаване МИ6. Това заяви днес нейният началник Алекс Йънгър, цитиран от Ройтерс.

Истинските разузнавачи трябва да се справят със сложни морални и физически изпитания в едни от най-тежките условия на Земята и в този смисъл Бонд, известен още като Агент 007, не би се вписал, защото му липсва силна привързаност към етичните норми, каза Йънгър.

"За разлика от Джеймс Бонд агентите на МИ6 не правят компромиси с морала", заяви той в интервю, публикувано на уебсайта "Блек хистъри мънт" (Black History Month). "Спокойно мога да кажа, че Джеймс Бонд няма да издържи нашия процес по подбор."

Йънгър каза също, че макар и агентите на МИ6 действително да имат някои общи качества с Бонд като патриотизъм, енергичност и издръжливост, те имат нужда и от други ценности, които героят от филмите "От Русия с любов", "Голдфингър", "Доктор Но" и в по ново време "007 координати: Скайфол" и "Спектър" не показва, пише БТА.

"Истинските разузнавачи в МИ6 имат висока степен на емоционална интелигентност, ценят екипната работа и винаги спазват закона - за разлика от господин Бонд", добавя шефът на МИ6.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.28 | 14:55

1
Напълно съм съгласен. Досега в нито една от сериите за 007 Бонд не е бил представен като педераст. Това е явна дискриминация към хомосексуалистите, с каквито са пълни политиката, полицията, армията и..... службите на Европа.

Добави коментар

Водещи новини