Всяка сесия на парламента ще се открива с националния химн

  • 27 октомври 2016 14:16

  • 1204
  • 4
Всяка сесия на парламента ще се открива с националния химн
© Булфото

Всяка сесия на Народното събрание да се открива с националния химн, записаха депутатите в правилника за работа на парламента. От Патриотичния фронт и "Атака" искаха той да звучи в началото на всяко заседание, с което започва пленарната седмица. Общо 11 проекта за промени в правилата за дейността на НС обсъди пленарната зала.

Депутатската ваканция отново скара политиците при дебатите.
Тя ще започва от Велики петък, включително, записаха в правилника си народните представители. В момента регламентът е те да са във ваканция 10 дни за Великденските празници.

Отхвърлени бяха проектите на независимия депутат Велизар Енчев на празниците народните представители да почиват толкова, колкото и държавните служители. Той призова колегите си за подкрепа, като така щял да се вдигне и ниският рейтинг на НС.

Човек, който е следил хората дали са в църквите на Великден, няма право сега да говори за тях, коментира Георг Георгиев от ГЕРБ, акцентирайки върху агентурното минало на депутата.

Не се прие идеята на ПФ и "Атака" времето за гласуване занапред да е до 1 минута /сега е до 30 секунди/, но не по-малко от 30 секунди /сега е 15 секунди/.

Постоянните комисии ще могат да възлагат, съгласно финансовите правила на НС, последваща оценка за въздействието на законите, която има за цел да установи тяхната ефективност.

Поправките влизат в сила от 4 ноември 2016 г., като не се прилагат за законопроекти, внесени в НС до тази дата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1204 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.10.27 | 20:35

3
Много важно! Половината депутати и министри, начело с мутрата Бойко-Разбойко са за затвора!

2016.10.27 | 20:37

4
тиквата пак е в симитли ,ще го разкрачват

2016.10.27 | 20:11

2
Когато България стане добро място за живеене,химнът ще бъде в сърцата и душите на гражданите.Всякакво натрапване и лицемерничене с химна,има обратен ефект.Държавност се гради с дела,а не с националистически лозунги!

2016.10.27 | 15:43

1
ХИМНА НА БЪЛГАРИЯ Е -ШУМИ МАРИЦА ! НЕ БЛЯ.БЛЯ С ЕВРЕЙСКАТА МУЗИКА !

Добави коментар

Водещи новини