Афганистанци са задържани за трафик на хора от Турция у нас

  • 26 октомври 2016 15:48

  • 1432
  • 0
Афганистанци са задържани за трафик на хора от Турция у нас
©

Трима афганистански граждани на по 30, 21 и 19 години са били привлечени като обвиняеми за превеждане на чужди граждани през границата на страната без разрешение, съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура. Българинът А. Д. /26 г./ пък е обвинен в подпомагането на незаконния престой на мигрантите в страната ни.

На 25 октомври към 10 часа в околностите на граничното свиленградско село Маточина служители на "Гранична полиция" са спрели за проверка пикапа на А. Д.. В автомобила пътували 5 деца, 3-ма мъже и 2 жени от Ирак. Малко преди това групата нелегални е била преведена през браздата от тримата афганистанци. На други каналджии на хора в Турция били платени по 1500 долара на човек за прехвърлянето на иракчаните у нас според показанията на чужденците.

При друг случай Районна прокуратура - Свиленград е обвинила и турски гражданин, който също до село Маточина към 19 часа на 24 октомври е осъществил трафика на 11 сирийци през границата от Турция. Държавното обвинение разследва и случай с качени без знанието на шофьора в тир от Иран за Франция 8 сирийци. Те били разкрити на ГКПП Капитан Андреево на 25 октомври.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини