Норовирус е повалил децата от зеленото училище в Хисаря

  • 26 октомври 2016 14:39

  • 11399
  • 0
Норовирус е повалил децата от зеленото училище в Хисаря
©

Чревна вирусна инфекция с причинител норовирус е най-вероятната причина за неразположението на децата от "зеленото училище" в Хисаря.

Екипите на Областна дирекция по безопасност на храните в Пловдив и Регионална здравна инспекция - Пловдив са установили, че не храната е причина за неразположението на децата, съобщиха днес от пресцентъра на БАБХ.

Всички проби взети от продукти в кухнята, които са използвани за приготвяне на храната, както и от контактните повърхности и посудата са отрицателни за патогенни микроорганизми. Изследванията на персонала за заразоносителство също са отрицателни.

При незабавната проверка в ресторанта на хотела инспекторите към ОДБХ Пловдив не са констатирали нарушения. Храните са били от регламентиране производител и в срок на годност. Кухненският бокс е отговарял на хигиенните изисквания. Персоналът е бил с валидни здравни книжки. 

Припомняме, че 80 деца, които са били на зелено училище, са се хранили в ресторант на хотел в град Хисаря, след което някои от тях са потърсили лекарска помощ със стомашно неразположение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини