Собствениците на кучета са по-здрави

  • 26 октомври 2016 14:02

  • 14943
  • 0
Собствениците на кучета са по-здрави
© Getty Images/Guliver

Ако се двоумите дали да си вземете куче, или не, ето един основателен аргумент, който ще наклони везните. Собствениците на кучета са по-здрави и се радват на по-добра форма. Това установи проучване, направено във Великобритания, в което са участвали 2000 стопани на кучета, съобщава БТА.

Проучване показва, че хората, които притежават куче, се разхождат или тичат заедно с него в градината или парка средно 74 минути дневно. За сравнение - индивидите без питомци се движат активно едва 18 минути на ден. За разходки на четириногите си другари стопаните отделят 351 часа годишно. Извеждайки кучетата си, собствениците им изминават пеша за една година разстояние, равняващо се на над 1750 км. За сравнение - изминатото годишно разстояние пеша от хората, които не притежават питомци, е едва 585 км.

Освен всекидневните разходки, те са по-склонни да вървят пеша, отколкото да се придвижват транспорт, и да се изкачват по стълби, вместо да ползват асансьор. От допитването става ясно също, че 73% от стопаните на кучета изпитват задоволство от активното си всекидневие. Голяма част от тях споделят, че откакто имат питомец, се чувстват в по-добра форма, по-здрави и по-енергични.

Ето четири положителни страни на разходката с куче:

- Противодейства стреса след работа.

- Повод са да се измъкнете от досаден партньор или скучна среща.

- През това време може да се чуете с приятел или близък, за когото все не намирате време.

- Предоставят възможност да се запознаете с нови хора, също собственици на домашни любимци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини