Депутати в ЕП бистриха боя между свои колеги

  • 26 октомври 2016 12:20

  • 2728
  • 3
Депутати в ЕП бистриха боя между свои колеги
© gettyimages (архив)

Боят между двамата европейски депутати от Британската партия за независимост (ЮКИП) в сградата на органа на законодателната власт във френския град Страсбург на 6 октомври стана втора по важност тема на днешната пленарна сесия в Брюксел.

Председателят на ЕП Мартин Шулц откри заседанието с информация, че случаят, при който Майк Хукъм преби своя колега и сънародник Стивън Улф и го закара в местна болница, е предаден на френските власти. "Обвинението в Страсбург води разследване. Призовавам колегите от ЮКИП да се държат подобаващо", каза германският политик. На тези думи реагира изпълняващият длъжността лидер на ЮКИП Найджъл Фараж (на снимката), който се развика и тръгна към трибуната. Шулц припомни на британеца че няма право да прекъсва председателя на ЕП, когато той говори от трибуната.

Фараж седна на банката. Той изчака изказването на лидера на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер, който също коментира поведението на британските си колеги. В отговор Фараж стана и се обърна към германски политик: Ако искате да излезем навън и да изпием по едно кафе, като цивилизовани хора.

Фараж коментира и основната тема - Споразумението за свободна търговия между 28-те и Канада (СЕТА). Той разкритикува решението на власите в южната белгийска провинция Валония, които блокираха приемането на документа. Заради това федерално правителство на западноевропейското кралство на Шарл Мишел да одобри проекта. СЕТА предвижда отпадането на 98% от митата върху търгуваните между ЕС и северноамериканската страна стоки.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2728 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.30 | 14:41

3
лай.ри на високи заплати.....
Имаме горчив опит и у нас

2016.10.26 | 16:45

2
У нас са засичани такива при опити за убииства пред дискотеки. Калибриращия техниката внушава на бармана или сервитьора д а сложат хапче на набелязана през камерите жертва.Следва обсебване на насилници най често охранителите. Поелия хапчето с е обезсилва с проникващо облъчване а насилниците с е озверяват с дух на масов убиец Масовия убиец с е вижда добре като жълт облак около насилниците..
нашественици тренират обсебване

2016.10.26 | 16:42

1
Вероятно са тренирали нова техника през камери и обемно проникващи скенери.>Да се проверят всички кафе машини и кафенета за спец наркотици маскирани като подсладители и подобни.. нашественици проникват показва обсебването на снимката l

Добави коментар

Водещи новини