Правителството отпусна над 7 млн. лева за болниците (видео)

  • 26 октомври 2016 11:04

  • 5197
  • 1
Правителството отпусна над 7 млн. лева за болниците (видео)
©

Директори на болници от цялата страна благодариха на МС и лично на премиера за отпуснатите средства в размер на 7,2 млн. лева от бюджета за подпомагане на дейността им. Предвижда се средствата да бъдат използвани за подобряване на лечението на пациентите, предаде репортер на Новини.бг.

От изнесени по-рано данни стана ясно, че дълговете на болниците не само, че не намаляват, а продължават да се трупат, надхвърляйки 700 милиона лева. Някои от леебните заведения дори са изправени пред фалит. Само за една година задълженията им са се увеличили с 60 млн. лева – в края на 2014 г. те са възлизали на 720 млн. лв., а година по-късно надвишават 780 милиона. По-голямата част – 491 млн. лв., са на 187-те държавни и общински болници.

Днес министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва заяви, че когато е поел поста е заварил болницата в Ловеч докарана до фалит. „Сега със закупуването на тази апаратура болницата ще може да си стъпи на краката. Детското отделение на „Пирогов“ не е ремонтирано от години и изглежда страшно. Сега с отпуснатите средства се дава възможност достъпът на пациентите да се подобри. Болницата в Стара Загора също беше докарана до фалит беше със спряно парно и газ, а това е четвъртата или петата по големина болница у нас“.

Директорите опровергаха твърденията, че това се прави предизборно. По думите им пациентите в България не се разболяват предизборно. Те обещаха още тези средства да достигнат до всеки български гражданин. Те определиха отпуснатите за болниците средства като ключови.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5197 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.26 | 13:03

1
Правителсвото раздава пари на кг .като за последно

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини