Омуртаг и Антоново са подали най-много молби за целеви помощи за отопление в Търговищко

  • 26 октомври 2016 10:01

  • 741
  • 0
Омуртаг и Антоново са подали най-много молби за целеви помощи за отопление в Търговищко
© Булфото

В Търговищка област най-много молби за целеви помощи за отопление са подадени от жители на общините Омуртаг и Антоново. До момента броят им е 2723 , а в цялата област те са общо 6615, съобщи Гергана Георгиева, директор на РД "Социално подпомагане" в Търговище, предаде БТА.

На следващото място по броя приети молби се нарежда дирекцията в Търговище с 2442 , а най-малко - 1450 тази в Попово, която обслужва и община Опака.

В областта до сега са издадени 4663 заповеди за отпускане и 748 за отказ, допълни Георгиева. Мотивите за отказ с най-голям броя са тези за доход над определения диференциран минимум за отопление - 377. Следващия по честота мотив е класифициран в графа "други", където причините могат да бъдат: семейството не живее на постоянния адрес; при извършената социална анкета е доказано, че имат възможност за самоиздръжка или реализират доходи от притежавано имущество.

Малък е броят - 43 на отказите, поради прехвърлени имоти, чрез договори за дарение или покупко-продажба. За сравнение през 2015 г. в дирекциите са били приети общо 7 251 молби-декларации за отпускане на помощ за отопление. Издадените заповеди за отпускане са били 6 209, а отказите са 1042, допълни Гергана Георгиева.

Приемът на молби-декларации продължава до края на месеца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини