Лют скандал на пресконференция за шистовия газ (видео)

  • 15 декември 2011 13:15

  • 14426
  • 34
Лют скандал на пресконференция за шистовия газ (видео)
©

Привърженици и противници на проучванията и добива на шистов газ в България се скараха люто на пресконференция в БТА. Първо думата имаха поддръжниците, които пресрочиха времето си и опонентите им от "Зелените" им започнаха да роптаят, да ръкопляскат и подвикват подигравателно.

Представител на поддържащите добива на шистов газ заяви, че провокациите на "Зелените" са известни в цял свят и "ние трябва да внимаваме те да не станат маша в ръцете на най-реакционните партии". Той каза, че на следващата пресконференция ще разкажат за връзките на еколозите с "руския монополист". Борислав Сандов от "Зелените" се разгневи, отиде зад бюрото и попита директно защо не разкажат още сега, което бе подминато с мълчание. "Не ви е срам! Предатели!", продължи Сандов.

След това той седна на мястото за изказвания и заяви, че говорилите преди него са са лобисти и всичките са бивши служители на Държавна сигурност..

"Ние не представляваме ничии чужди интереси, камо ли руски. Т. нар. енергийна независимост чрез добив на шистов газ е пълна лъжа, защото енергийна независимост не се гради върху изчерпаеми източници и с отравяне на почвата. Диверсификацията трябва да се постигне чрез връзки за втечнен газ със съседни държави и възобновяеми енергийни източници. Компаниите спекулират със залежите на шистов газ, които според тях имало в България, за да си повишат акциите. Ние се плашим, че дори проучванията за шистов газ могат да доведат до замърсяване на водата и почвата на страната", категоричен бе Сандов.

"ОТ МОСВ правят умишлени манипулации, че не може да се направи ОВОС за дълбочинни проучвания, напротив, ЕК казва, че това е необходимо. Явно законодателството ни не е хармонизирано с европейското и ние ще пуснем сигнал по този повод", заяви екологът.

Той припомни, че бразилската прокуратура днес заведе иск за близо 11 млрд. долара срещу "Шеврон" заради петролен разлив и компанията вече няма да развива бизнес в южноамериканската страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14426 34

Коментари 34

Добави коментар
Чоко

2012.02.04 | 13:30

34
Еко, Зелени, Земни, извънземни и др.Събудете се Х.Клинтън е тук за да защити интересите на Шеврон! А вие не организирахте нищо! Тук не става дума за сини, червени или зелени! Тук става дума за отравяне на водата на България!В името на пари естествено! Стига сте се делили на жълти, червени, сини или зелени! Псевдо учените и политици защитаващи интересите на Шеврон ще си понесат последствията от своето предателство в собствените си семейства! Тук не става дума за вид социален строй а за Природата на България. Скъпи Еколози, обуздайте политическите си пристрастия!В такива моменти трябва да се обединим а не да се делим!

2012.01.17 | 00:49

33
Наистина обаче не трябва само на тия американски боклуци да им забраним да ни тровят и да ги изгоним, а и на всякакви други руски, и каквито и да са други боклуци искащи да ни тровят.

2012.01.17 | 00:49

32
Ако някой се надява да спечели от продажбата на земя, да се откаже. Като открият находище тия го патентоват по нашият закон и земята на този който е собственик се отчуждава, а като се отчужди ще има да чака някаква печалба, те ще му дадът за компенсиране на отчуждената земя колкото си решат и сигурно когато си решат,ако въобще решат :) , а собственика ще духа супата.

2012.01.06 | 11:41

31
То си личи от километри мазното и гадно държане на тия от първият клип и точното и ясно на тия от вторият клип, аз дори без да слушам какво се говори дори мога да определя кой се опитва да манипулира, лъже и замазва по наложил се тук обичай и кой иска да каже истината......
Стефан

2012.01.06 | 11:39

30
Продажник на еврейската Шаврон ! Чия Земя продаваш бе, куче краставо?!? Да не ти е бащиния ? Взели сте подкуп и сега няма как а?...Дебело, оядено прасе ! И ще ни нарича комунисти???...Че ти от тях произхождаш ! Кои са днес богатите- бивши комунисти и децата им !!!
то

2012.01.06 | 11:39

29
Като се сетя,ние от североизточна БГ ползваме питейна вода главно от подпочвени води,ако я замърсят и нея от на кого водата ще трябва да купуваме за питейни нужди.Значи те/производителите на бутилирана вода/ са в конспирация с потдържниците за разработване на шистовия газ!
Самуил

2011.12.22 | 20:13

22
Тия които се разпореждат с 1/4 от България и я обричат на отравяне трябва да бъдат убити публично с камъни. Тази земя 1400 години дедите ни с кръвта си я бранили, тия пут.ки нещастни за да си оправят мизерните животчета ще я продадат и съсипят завинаги.
AJ4A

2012.01.06 | 11:39

28
Като се правиш на голям патриот, би ли споделил къде бяха "дедите" ти по време на Османското владичество, по времето на болшевишката диктатура??? Къде бяха тези радетели за свободата и благоденствието на народ и Родина, когато комунистическите изроди национализираха имуществото на българския народ, когато убиваха или натирваха в изгнание интелигенцията и елита на нацията, когато убиваха без съд и без присъда, затова че ..... имаш дюкянче и не искаш да го "дариш" на болшевиките????? Къде бяхте, когато болшевишките отрепки насред всяко плодородно поле, равнина и низина, издигаха "черни комини", които да отровят всичко наоколо???? Когато се строяха Кремиковци, Стомана-Перник, ЗТМ Радомир, Плама-Плевен, Нефтохим, Девня, Димитромград и т.н.????? Къде бяхте по времето на т.нар. авария в Чернобил, когато престъпниците във властта бяха наложили пълно информационно затъмнение, когато лъжеха народа, че нищо лошо не може да му се случи, а за себе си и своите близки изписваха храни от другия край на земното кълбо????? Всички вие, които се правите на "големи" радетели за благото на народ и Родина, какво образование имате, какво знаете и какво можете да правите, освен това, да се слагате на най-голямото и опасно зло на цивилизацията и човечеството - руската болшевишка власт и имперските им амбиции за световно господство!!! Какво сте оставили и какво ще оставите след себе си???? Паразитиращи търтеи, които се опитвате да командват "гостоприемника си", от чиито живителни сокове всъщност живеете, това сте вие!!!! Бъдещето са технологиите и ако всички вие наистина сте големи родолюбци, ще се борите не за забрана на това или онова, а за РАЗВИТИЕ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ, които ще позволят напълно безвредно да се извличат природните блага, които да служат за просперитета на ВСИЧКИ НАРОДИ ПО СВЕТА, а не само фанатично да браните ........ просперитета и благоденствието на шайка неграмотници и малограмотници, които всъщност на две магарета купчина слама не биха могли да разделят без помощ "отвън", но това не им пречи да претендират да управляват целия свят, да командват и да разполагат със съдбите на всички живи хора по Земята!!!!! Бъдещето е в модерните технологии, а колкото и да не искате да повярвате, технологиите са на Запада а не на СССР и на болшевишката сган!!!! Болшевиките освен да унищожават друго не могат да правят и никой не би могъл да ме убеди в обратното!!!!
четящ

2012.01.06 | 11:39

27
Шистите Марселъс - Проучвания, проведени на шистите Марселъс чрез ядкови проби показват, че нивото на радиоактивност е 20 пъти по-високо от това на фона и се концентрира по време на процеса. Разпаден продукт на радия е газът радон - с дълъг списък от здравословни проблеми, причинявани от него. Проблемни са и използваните технологии за пречистване на водите от сондажите. Конгресменът Тим Бишъп, представляващ първи район в щата Ню Йорк направи изявление през ноември 2011, в което казва " как може от системи, проектирани да пречистват битови фекални отпадъци да се очаква безопасно да премахват индустриални химикали и естествено отделящи се радиоактивни материали от отработените води?" http://www.decodedscience.com/fracking-at-marcellus-shale-site-hydraulic-fracturing-increases-radionuclides/7044 Fracking at Marcellus Shale Site Increases Radionuclide Concentration | Decoded Science www.decodedscience.com Hydraulic fracturing may cause more than chemical pollution of groundwater - the radiation produced by fracking is dangerous as well.
Nikola

2012.01.06 | 11:39

26
Компания признава за причинени земетресения във Великобритания от хидрофракинг. http://www.treehugger.com/energy-disasters/fracking-caused-earthquakes-england.html Fracking Firm Admits It Caused Earthquakes in England www.treehugger.com
Nikola

2012.01.06 | 11:39

25
доклад на Щатската служба за геоложки наблюдения - United States Geological Survey (U.S.G.S.) - Фракинг вероятно е предизвикал 50 земетресения в Оклахома - http://www.treehugger.com/energy-disasters/fracking-may-have-already-caused-50-earthquakes-oklahoma.html Fracking May Have Caused 50 Earthquakes in Oklahoma www.treehugger.com Fracking May Have Caused 50 Earthquakes in Oklahoma www.treehugger.com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини