Такситата по-скъпи от днес в Габрово

  • 25 октомври 2016 14:20

  • 1049
  • 1
Такситата по-скъпи от днес в Габрово
© Булфото

Таксиметровите превозвачи в Габрово вдигат цените си от днес. С 10 стотинки повече ще трябва да плащат гражданите, които са решили да ползват техните услуги.

"Дневната цена става 89 стотинки на километър, а нощната 98 стотинки на километър", обяви пред Дарик Валентин Иванов, представител на таксиметровия бранш.

По думите му до решението са стигнали всички регистрирани превозвачи в Габрово, които са над 100. Това е станало в лични разговори, не е провеждана специална среща между превозвачите.

Таксиметровите превозвачи вдигат тарифите, тъй като преди около месец мнозинството в Общинския съвет на Габрово взе решение да ги обложи с годишен данък от 500 лв. Против се обявиха опозиционните съветници, имаше и въздържали се.

Превозвачите няма да предприемат протестни действия, но са категорични, че потърпевши от решението на местния парламент ще бъдат потребителите на техните услуги, а сред тях са много възрастните и болни хора. Таксиметровите превозвачи не очакват да има сериозен отлив на клиенти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1049 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.25 | 19:25

1
Това не е ли картел?

Добави коментар

Водещи новини