Съдът в Кърджали осъди мъж ефективно за шофиране без книжка

  • 25 октомври 2016 14:04

  • 1560
  • 0
Съдът в Кърджали осъди мъж ефективно за шофиране без книжка
©

Наказание от 8 месеца "лишаване от свобода" при първоначален строг режим и глоба в размер на 500 лева е наложил съдът в Кърджали на 33-годишния Рафет М., съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Пловдив.

Присъдата е по обвинителен акт на Районната прокуратура за управление на моторно превозно средство без книжка и в едногодишния срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние.

Подсъдимият има предходни осъждания - за шофиране след употреба на алкохол, и два пъти - за шофиране без правоспособност в едногодишния срок, обясняват от пресцентъра на прокуратурата. От там уточняват, че по тези осъждания мъжът е изтърпявал наказания "лишаване от свобода", но е бил реабилитиран. Има множество наказания по Закона за движение по пътищата. Поради тези причини съдът е счел, че спрямо него не следва да се приложи условното наказване.

Присъдата е потвърдена от окръжния съд в Кърджали и подлежи на изпълнение, допълват от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Пловдив.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини