Австрийски десен политик: Меркел е най-опасната жена в Европа

  • 25 октомври 2016 12:50

  • 21545
  • 3
Австрийски десен политик: Меркел е най-опасната жена в Европа
© Getty Images/Guliver

Водачът на австрийска дясна партия нарече германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се "най-опасната жена в Европа" заради първоначално либералната й мигрантска политика и предупреди, че ако напливът на хора не спре, може да се стигне до гражданска война, съобщи Асошиейтед прес.

Изявленията на председателя на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе рязко контрастират с по-умерените възгледи, изразявани от Норберт Хофер - кандидата на партията за президент.

Хофер се стреми преди президентските избори на 4 декември да спечели австрийците, които обикновено не гласуват за Австрийската партия на свободата. Тя традиционно се поддържа от избиратели, разочаровани от партиите на елита, както и от симпатизанти на маргиналните неонацисти.

Щрахе каза вчера, че Хофер ще е президент, който ще работи за всички австрийци. Имайки предвид обаче традиционните привърженици на Австрийската партия на свободата, той заяви, че ако не бъде спрян неконтролираният приток на имигранти, чужди на австрийската култура и възползващи се от системата за социално подпомагане, "не е невъзможно да се стигне до гражданска война в краткосрочен план".

Президентските избори в Австрия ще бъдат повторени, след като през май Хофер изгуби със съвсем малко от лявоцентриста Александер ван дер Белен, а Върховният съд прие възраженията на неговата партия, че е имало нередности, които са се отразили на резултата. Първоначално повторните избори бяха насрочени за този месец, но бяха отложени, след като стана ясно, че някои от пликовете за гласуване по пощата не се залепват добре.

На най-новите предизборни плакати на Хофер пише "И Бог да ми е на помощ" и това послание бе разкритикувано както от християнските църкви, така и от представители на ислямското вероизповедание, които казват, че е неуместно замесването на Бог в предизборна кампания, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
21545 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1000%

2016.11.05 | 18:57

3
Е ВЯРНО.

2016.11.04 | 23:56

2
Бежанците бяха оставени да се влачат по гори и поля, да стрелят по тях на границите, а сега им казват, че ще връщат обратно доста от тях... Разбунени бяха повечето държави в Европа! Не винаги добродушието ражда добри дела, трябва и ум!

2016.11.04 | 23:56

1
ТАЯ КУРВА ИБА МАЙКАТА НА ГЕРМАНИЯ

Добави коментар

Водещи новини