Върнаха делото за покушението над Алексей Петров

  • 25 октомври 2016 11:58

  • 1971
  • 2
Върнаха делото за покушението над Алексей Петров
© Булфото (Архив)

Софийският градски съд (СГС) върна делото за покушението над Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна в прокуратурата. Делото се води срещу украинеца Роман Логвиненко, който е обвинен като организатор на опита за убийство на бизнесмена, съобщиха от СГС. Причината е отстраняване на посочените процесуални нарушения.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок от съобщението до обвиняемия Роман Логвиненко, защитницика му и пострадалите.

В обстоятелствената част на обвинителния акт прокурорът задължително трябва да посочи фактите, описващи обективните и субективни признаци на инкриминираното деяние и участието на обвиняемия /обвиняемите/ в осъществяването му, като липсата на посочване на тези факти или неяснотата им съставлява съществено нарушение на процесуалните правила.
Според т.4.2 от ТР No2/2002г. по н. д. No 2/2002 г., ОСНК на ВКС главното предназначение на обвинителния акт е да формулира така обвинението, че да определи предмета на доказване от гледна точка на извършеното престъпление и участието на обвиняемия в него.

В обстоятелствената част на обвинителния акт е описана следната фактическа обстановка:“На 29.10.2015г. около 08.30 - 08.40 часа св. А. П. излязъл от дома си , находящ се в гр. София, ул. „А.", където в подземен гараж го чакал личният му шофьор –С. Б.. Обичайно по навик седнал на задна дясна седалка в личния си автомобил марка „М", брониран .

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.27 | 13:25

2
какво похищение wake up!!!

2016.10.27 | 13:25

1
Пак ни баламосват с някакви мутри, а баш-мутрата Борисов, всеки ден по телевизиите!

Добави коментар

Водещи новини