Некадърен ремонт на улица ядоса столичани (снимки)

  • 25 октомври 2016 10:59

  • 6738
  • 0
Некадърен ремонт на улица ядоса столичани (снимки)
© Спаси София

Столичани се ядосаха заради калпав ремонт на улица "Козлодуй". Тя вече е отворена за движение, но жителите в района се оплаха от некачествено изпълнение. От неправителствената организация "Спаси София" публикува снимки във фейсбук, които доказват, че има много забележки по новата улица.

На снимките се виждат разпадащи се бордюри и неравни тротоари осеяни с криви шахти. Според организацията трамвайното трасе е ремонтирано по остаряла технология, като шумо- и виброизолацията на места са недостатъчни или изцяло липсват.

„Преди време показвахме използваната в София технология за строителство на трамваен път на водещи фирми в сферата на строителството на трамвайна инфраструктура и те не можаха да я разпознаят“, съобщават от "Спаси София".

Вижда се, че част от бордюрите на кръстовищата не са скосени, което представлява сериозно предизвикателство за пешеходците, особено трудноподвижните хора и майките с детски колички.  Според организацията, ремонтът струващ 2,5 млн. лв. е поредно доказателство за пълната безотговорност и липса на управленски капацитет в Столичната община, а показаното на снимките е възмутително и обидно.

За случая с ремонта на ул. Козлодуй, "Спаси София" призова за налагане на максималната възможна глоба на фирмата изпълнител, както и не просто за частично отстраняване на дефектите, а за цялостна реконструкция на проблемните участъци.


 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини